- Autor: Jaroslav Runštuk, Receptury teplých pokrmů
- Veřejné stravování
- Porce: 1.00
Ingredience
| Potravina | Množství (g/ml) |
|---|---|
| Sůl | 1.8 |
| Vejce celá průměr | 110 |
| Cibule | 25 |
| Máslo | 15 |
| Žampiony | 50 |
Dochucovadla:
sůl
Energetická hodnota celkem: 1214 kJ
Bílkoviny (g): 15,
Tuky (g): 23,
Sacharidy (g): 5,
SAFA (g): 10,
Cukry (g): 3,
Vláknina (g): 1,
Sůl (g): 2
Postup přípravy
Očištěné, opláchnuté žampiony nakrájíme na plátky. Na části rozpuštěného másla zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přidáme nakrájené žampiony, mírně osolíme a podusíme. Do pánvičky s rozpuštěným máslem vlijeme rozmíchaná, mírně osolená vejce a necháme je zapéci. Do středu omelety vložíme dávku podušených žampionů, omeletu zabalíme, krátce zapečeme v troubě a ihned expedujeme.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.







dobrá rychlá večeře, určitě zkusím